Over ons

De selectie

Delcambe selecteert de verschillende modellen schoenen die in haar winkels worden aangeboden, zodat ze voldoen aan de vereiste criteria op het gebied van comfort, elegantie, kwaliteit en budget. Om dit te doen, ontmoeten we het hele jaar door honderden handelaren en merkvertegenwoordigers

Ook co-produceren we schoenmodellen rechtstreeks met fabrikanten. Het zijn Europese ambachtelijke fabrikanten, meestal kleine werkplaatsen in Italië, Portugal of Spanje. Deze bevoorrechte relatie maakt het mogelijk om de modellen aan te passen voor onze Belgische klanten.

De keuze in kwaliteit

Delcambe is altijd op zoek naar nieuwe trends en stelt jaarlijks enkele duizenden modellen voor het hele gezin tentoon. Want iedereen is anders en moet het paar kunnen vinden dat speciaal bij hem past. Ontdek onze merken zonder verder uitstel.

De expertise van kinderschoenen

Onze tientallen jaren ervaring op het gebied van kinderschoenen stelt ons in staat om vanaf de eerste stappen het beste assortiment kwaliteitsmodellen aan te bieden.

Onze medewerkers begeleiden u met advies bij het vinden van de meest geschikte schoenen.

Loyaliteit beloond

Vanaf het eerste bezoek aan ons maakt u deel uit van onze bevoorrechte klantenkring en profiteert u van onze klantenkaart. Met deze kaart profiteert u van 5% korting op uw aankopen.

En om het hele gezin tevreden te stellen, geven we 10% korting aan grote gezinnen.

Dienst na verkoop

Retourneren, terugbetaling, reparatie.

Mocht je je schoenen na aankoop willen ruilen, dan is dit mogelijk. Op voorwaarde natuurlijk dat ze niet gedragen of gebruikt zijn en dat ze binnen vijftien dagen na aankoop aan ons geretourneerd worden, vergezeld van de aankoopbon, in hun originele verpakking.

In het geval van een defect zullen we uw defecte paar omruilen of u een voucher van dezelfde waarde bezorgen.

En om uw trouwe schoenen de glans van de eerste dag te geven, biedt Delcambe ook een schoenmaakservice aan.

De kracht van ons winkelnetwerk

Als uw maat niet op voorraad is, bestellen we deze bij een ander verkooppunt. We zetten het vervolgens over naar je favoriete winkel en laten je weten wanneer het beschikbaar is.

U kunt het dan vrijblijvend komen proberen. Het paar wordt een week voor je gereserveerd. In sommige gevallen kunnen wij het gewenste paar schoenen bij de leverancier bestellen.

De ervaring, dicht bij jou

Sinds 1893 volgen 5 generaties elkaar op om u van dienst te zijn in Henegouwen, Waals-Brabant en in Brussel. Onze 11 winkels zijn de hele week voor je open. Vind hier alle adressen van Delcambe winkels.

Onze geschiedenis

 • 1893:Louis Delcambe opent een schoenmakerij in Genappe. Hij maakt schoenen op maat.
 • 1920: : Adelin Delcambe en zijn vrouw Gabrielle openen een schoenenwinkel in Nijvel, rue de Namur. Ze zullen verschillende gebouwen in deze straat bezetten om te eindigen op n ° 97, Hier ontwikkelen ze mooie merken zoals Swiss Bally, Salamander en bekende Belgische merken.
 • Hun dochter Josette Delcambe nam in 1962 de fakkel over en opende in 1965 een ander verkooppunt in Bergen, rue de la Chaussée.
 • Het was de bloeitijd van Italiaans schoeisel, dat het rechtstreeks uit fabrieken importeerde via de inkoopcoöperatie (ABCD) die in 1946 werd opgericht met enkele onafhankelijke Belgen.
 • Met Marc, Jérôme en Catherine is het de vierde generatie die de winkels verder uitbouwt.
 • In 1979: opening in Bergen, rue de la Chaussée, van een winkel gewijd aan kinderen.
 • In 1981: verhuizing van de winkel voor mannen en vrouwen naar rue de la Chaussée 66, in een historisch gebouw, badend in het licht van een groot glazen dak. Steeds meer klanten profiteren van de extra ruimte die het nieuwe merk biedt; rue de la Chaussée wordt voetgangersgebied.
 • 1988: deze keer verhuist de winkel van Nijvel om uit te breiden, nog steeds in de rue de Namur.
 • 1992: opening in de rue de la clé in Bergen van een winkel gespecialiseerd in meer casual comfortabele schoenen en pantoffels.
 • 1994: opening van een nieuwe winkel in het winkelcentrum Cora La Louvière.
 • 1996: uitbreiding van de kinderwinkel in Bergen. Delcambe verhuisde naar gebouw 68 rue la Chaussée. Nieuwe ruimte voor jongeren en trendy schoenen.
 • 2003: opening van een nieuwe winkel in het winkelcentrum Grands Prés in Bergen. De vijfde generatie is onderweg
 • 2008: opening in het Wilson-winkelcentrum in Jemappes
 • 2012: twee winkels geopend in hetzelfde jaar, één in het winkelcentrum Esplanade in Louvain-la-Neuve en de andere in het Shopping Center in Nijvel.
 • 2015: Opening van een winkel in Froyennes
 • 2016: Installatie van een nieuw magazijn en renovatie van de winkels Grands Prés en La Louvière.
 • 2017-2021: Opening van nieuwe winkels in Docks Bruxelles, in het winkelcentrum Les Bastions in Doornik, in de Gembloux rue de la Sucrerie, in Ath en in Waterloo en renovatie van de Jemappes-winkel.
 • Op het moment van schrijven: een netwerk van 11 winkels, vertrouwde referenties in hun regio en 1 e-commerce site, waardoor de reservering, verkoop en raadpleging van de beschikbaarheid van modellen mogelijk is. Allemaal met als enig doel onze lieve klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn. En ons verhaal, gedreven door de passie om je schoenen aan te trekken, gaat verder...